lørdag 26. september 2015

Nytt treff i Gjøvik?






Kjære søskenbarn!

Her kommer en hilsen fra Gjøvik, hvor Lydersenfamilien ble stifta og hvor alle B-barna ble født.
For noen uker siden dro Sidsel, Anders og jeg med toget til Gjøvik. Ole Kristian møtte oss på stasjonen. På bildet poserer vi foran apotekergården, som ikke lenger er apotek, men som står! Hjalmar Lydersen arbeidet i dette huset fra 1898 til 1920.

Vi fant ut hvor familiens bosted, Marcussengården, lå, (den står ikke) og hvor Borgny og Baard gikk på skole. (En nyoppusset og staselig murgård) Vi var inne i det gamle apotekinteriøret, som er satt opp på Mjøsmuseet. På veggen hang et stort bilde av den unge Hjalmar, som rører sammen noen skumle greier i en morter.

Vi var også på brygga og så på Mjøsas Hvite Svane. Med den båten reiste sikkert familien på tur i ny og ne. På Skibladner kan man nyte rekemiddag, mens man damper rundt på Mjøsa.Har vi en interessant ramme for et nytt søskenbarntreff her? Kanskje i juni 2016?

De historiske bildene fikk vi på Gjøviks historiske fotoarkiv. Det er vel den førstefødte Borgny på alle bildene, og den gamle damen er Hjalmars mor, vår oldemor. Paret er altså Gudrun og Hjalmar Lydersen.

Hilsen Else


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar